Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bacău: Cinci persoane cercetate pentru evaziune, spălare de bani și înșelăciune. Prejudiciul este de 8 milioane de lei

judecatoriPoliţiştii din Bacău au instituit măsuri asiguratorii în valoare de 3.580.000 de lei şi au finalizat cercetările faţă de 5 persoane pentru comiterea de infracţiuni economice, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 8.000.000 de lei.

Miercuri, poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au finalizat cercetările faţă de cinci persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societăţii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi neglijenţă în serviciu.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu propunere de trimitere în judecată.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii faţă de bunuri mobile şi imobile, în valoare de 3.580.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2007-2009, cinci bărbaţi, în calitate de angajaţi ai unei firme cu obiect de activitate servicii de investiţii financiare, ar fi folosit creditul societăţii în interes personal.

Cei în cauză ar fi înşelat mai mulţi deţinători, tranzacţionându-le acţiunile fără acordul lor şi i-ar fi indus în eroare prin întocmirea unor portofolii fictive. Totodată, bărbaţii ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale şi ar fi folosit în interes personal bunurile societăţii.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 7.905.000 de lei.

Lăsați un comentariu

*