Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Vaslui: Doi indivizi reținuți pentru trafic de minori și trafic de droguri

Vaslui_cannabis_1Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Vaslui au depistat doi bărbați, bănuiți de trafic de minori și trafic de droguri de risc. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Duminică, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au efectuat 3 percheziții și au pus în executare 2 mandate de aducere, emise pe numele a 2 bărbați, bănuiți de trafic de minori și trafic de droguri de risc.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În fapt, s-a stabilit că, unul dintre bărbați ar fi procurat, în timpul unei deplasări în Spania, mai multe semințe de cannabis, iar în perioada mai – iunie 2015, împreună cu un alt bănuit, ar fi înființat o cultură outdoor de plante de cannabis, în curtea unui imobil din comuna Viderei, județul Vaslui.

Plantele de cannabis urmau a fi tăiate și a fi supuse unui proces de uscare și ulterior vândute de către cei doi.

De asemenea, în sarcina unuia dintre bărbați a mai fost reținută săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că, din luna iulie a.c. și până în prezent, ar fi recrutat și exploatat sexual o minoră.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate de la locuința unuia dintre bărbați, 14,65 de kilograme de plante de cannabis, în stare naturală.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui.

Lăsați un comentariu

*