Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Iași: Femeie dispărută în pădure, găsită cu ajutorul unui câine polițist

CAINE POLITIST SAVO femeie de 74 ani, dispărută în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la domiciliul din comuna Sireţel, judeţul Iaşi, a fost găsită de câinele poliţist Sav într-o pădure, de la limita cu judeţul Botoşani.

Poliţiştii Postului de Poliţie Sireţel au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Sireţel, judeţul Iaşi, despre faptul că mama sa, de 74 ani a plecat de acasă în noaptea de 22 spre 23 octombrie a.c. şi nu a mai revenit.

În urma sesizării, poliţiştii de lainvestigaţii criminale, ordine publică şi criminalistică, sprijiniţi de poliţişti de la rurală, jandarmi, membri ai familiei, vecini şi localnici au demarat de urgenţă căutările în pădurea din apropierea locuinţei femeii.

De asemenea, la căutarea femeii aparticipat şi câinele poliţist Sav, un ciobănesc german de 1,6 ani. Câinele Sav a luat urma acesteia şi a ghidat poliţistul conductor prin pădure, la aproximativ 20 km de locul de unde plecase femeia.

Eforturile depuse, au făcut ca duminică, câinele şi poliţistul să găsească femeia, întinsă la pământ, în pădurea din apropierea judeţului Botoşani.

Precizăm că este prima misiune a câinelui poliţist Sav, pe care şi-a îndeplinit-o cu succes. Anterior, acesta a participat timp de 5 luni la un stagiu de pregătire, împreună cupoliţistul conductor la Centrul Chinologic “Aurel Greblea” de la Sibiu. Conductorul câinelui este agent şef de poliţie David Iulian, angajat în poliţie din anul 2000, în prezent desfăşurându-şi activitatea la Compartimentul de Investigare Tehnico-Ştiinţifică din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

Lăsați un comentariu

*