Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Percheziții la Iași, Suceava și București într-un dosar privind fapte de corupție

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, comise în legătură cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2015.

În cursul zilei de 25 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul București și județele Suceava și Iași, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Sunt percheziționate:  Primăria Pojorâta, biroul unui director din cadrul direcţiei „Lider” din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cele ale unui director şi a mai multor funcţionari din cadrul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Nord – Est, Iaşi.

De percheziții este vizat și sediul Asociației Gal Bucovina de Munte. Preşedintele asociației  este chiar primarul de Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu.

Faptele ar avea legătură cu utilizarea frauduloasă a fondurilor europene accesate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală la nivelul județului Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Lăsați un comentariu

*