Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Percheziții la traficanți de persoane din Vaslui. Racolau fete și le trimiteau la produs în Elveția, Grecia și Germania

perchezitii-1Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 7 percheziții, pe raza a 3 județe, la locuințele membrilor unei grupări infracționale, care ar fi obținut aproximativ 400.000 de euro, prin trafic de persoane și proxenetism. Cinci persoane au fost conduse la audieri.

Joi dimineață polițiștii din cadrul Srviciului de Combatere a CriminalitățiiOrganizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău efectuează 7 percheziții domiciliare în județele Prahova, Dâmbovița și Vaslui.

Perchezițiile vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și proxenetism.

La activități participă și polițiști din cadrul B.C.C.O. Prahova și S.C.C.O .Vaslui, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2016, cinci persoane din județul Prahova, cu vârste cuprinse între 24 și 46 de ani ar fi racolat 3 victime femei din județele Buzău, Prahova și Vaslui, pe care le-ar fi transportat în Grecia, Elveția și Germania.

Aceștia ar fi determinat victimele să practice prostituția atât prin inducere în eroare, cât și prin ameninţări şi acte de violenţă.

În urma exploatării sexuale a victimelor, membrii grupării ar fi obținut aproximativ 400.000 de euro.

Cei cinci vor fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Lăsați un comentariu

*