Sâmbătă 22 Iunie 2024, Actualizat acum 173 zile 12:00 am

 

Bacău: Bebeluș diagnosticat cu sindromul hemolitic

spital_bacauUn bebeluș de un an din Bacău a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic. Micuțul a fost transferat, vineri seară, de la Spitalul Județean Bacău la Spitalul de Pediatrie din Iași după ce a fost internat în aceeași zi la secția de nefrologie.

Direcția de Sănătate Publică Bacău a informat Ministerul Sănătății și Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la INSP, conform ordinului ministrului Sănătății de raportare zilnică a cazurilor de boală diareică gravă și sindrom hemolitic uremic, cu privire la apariția în ziua de vineri a unui caz de sindrom hemolitic uremic (SHU) la Spitalul Județean din Bacău, copilul fiind ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Iași”, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății

Copilului i-au fost recoltate probe pentru a se stabili clar cauza apariției sindromului, iar DSP Bacău a început o anchetă preliminară.

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toți din Arges, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

Lăsați un comentariu

*