Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Gheorghe Ștefan „Pinalti”, condamnat la închisoare cu executare

gheorghe_stefan_pinalti_poza_84423100Gheorghe Ștefan „Pinalti” a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft. Dorin Cocoș și Gabriel Sandu au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. Deciziile Inaltei Curți de Casație și Justiție nu sunt definitive și pot fi contestate.

De asemenea, omul de afaceri Nicolae Dumitru „Niro” a fost condamnat la un an si sase luni inchisoare cu suspendare.

Dorin Cocos a fost condamnat pentru trafic de influenta si spalare de bani, instanta dispunand confiscarea a peste trei milioane de euro in cazul acestuia. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, a fost condamnat pentru luare de mita si spalare de bani, instanta dispunand in cazul sau confiscarea a peste doua milioane de euro.

In cazul lui Gheorghe Stefan, fost primar in Piatra Neamt, magistratii ICCJ au decis confiscarea a peste trei milioane de euro.

Dumitru Nicolae a fost condamnat pentru trafic de influenta, fiindu-i confiscat un milion de euro si fiind obligat de instanta sa presteze munca in folosul comunitatii la Admnistratia Domeniului Public Sector 2.

Judecatorii ICCJ au terminat pe 9 martie de judecat dosarul Microsoft si anuntasera ca vor da sentinta pe 24 martie.

 

Lăsați un comentariu

*