Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Un primar și mai mulți consilieri locali din județul Neamț, găsiți de ANI în incompatibilitate și conflict de interese

aniInspectorii Agenției de Integritate au anunțat că primarul interimar din Girov, județul Neamț, Florinel Sarion, (fost viceprimar) a fost găsit în stare de incompatibilitate. Potrivit ANI, acesta a deținut simultan funcțiile de de viceprimar și administrator al S.C. Agricola Biosere S.R.L., S.C. Euroimpresa S.R.L., S.C. Sofia Euroedil S.R.L., S.C. Open Imobiliar S.R.L. (în perioada 28 februarie 2013 – 27 martie 2013), precum şi funcţia de administrator al S.C. Euroedil Grup Imobiliar S.R.L. (în perioada 04 septembrie 2013 – 22 noiembrie 2013).

De asemenea, consilierul local din Pângărați, Constantin Nechifor s-a aflat în conflict de interese administrativ. n calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Pîngărați prin care s-a aprobat concesionarea suprafeței de 688,88 ha (pășune comunală și păduri de folosință silvopastorale) ce face parte din domeniul public al comunei Pîngărați”, prin atribuire directă, Asociației Crescătorilor de Animale Pîngărați, în cadrul căreia NECHIFOR CONSTANTIN deține calitatea de membru fondator.
În aceeași situație este și consilierul local Augustin Vasiliu, tot din Pângărați. În calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea    unei Hotărâri a Consiliului Local Pîngărați prin care s-a aprobat concesionarea suprafeței de 688,88 ha (pășune comunală și păduri de folosință silvopastorale) ce face parte din domeniul public al comunei Pîngărați”, prin atribuire directă, Asociației Crescătorilor de Animale Pîngărați, în cadrul căreia VASILIU AUGUSTIN deține calitatea de membru fondator.

Tot în conflict de interese administrativ s-a aflat și Maricel Benchea, consilier local din municipiul Roman. În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a trei Hotărâri ale Consiliului Local  al Municipiului Roman  prin care s-a alocat din bugetul local suma de 1.750 mii lei pentru Sport Club Municipal – Petrotub Roman, club sportiv în cadrul căruia Benchea Maricel deține funcția de președinte.
Nicoale Ciprian Avasiloaie, consilier local din Girov, s-a aflat în conflict de interese deoarece n perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al Comunei Girov prin care au fost modificate o serie de contracte de concesiune, în sensul însușirii de către acesta a unui drept de concesiune.
AVASILOAIEI NICOLAE CIPRIAN şi-a însuşit dreptul de concesiune, anterior încheierii contractului de concesiune cu Consiliul Local. De asemenea,  AVASILOAIEI NICOLAE CIPRIAN  a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local prin care au fost aprobate taxele de concesiune pentru anii 2014 și 2015. Ulterior aprobării    acestor hotărâri, acesta  a  încheiat cu Consiliul Local trei acte adiţionale la contractul de concesiune.

Consilierul local din Borlești, Daniela David, s-a aflat în conflict de interese deoarece În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptareaHotărârii Consiliului Local al comunei Borlești privind schimbarea din funcție a viceprimarului comunei Borlești, hotărâre în baza căreia cumnatul persoanei evaluate a fost ales în funcția de viceprimar al comunei Borlești.

Lăsați un comentariu

*