Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Vaslui: Arme deținute ilegal de doi bărbați, confiscate de polițiști. Ce au mai găsit în locuințele celor doi

ArmePoliitii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, și Substanțe Periculoase  ai Postului de Poliție Tutova, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare, sâmbătă, pe razaț localității Bădeana, comuna Tutova acționând pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor  și munițiilor.

De la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 31 de ani, respectiv de 35 de ani, polițiștii au ridicat trei arme neletale supuse autorizării (două pistoale  și o pușcă cu aer comprimat)  și 1005 diaboluri din plumb, bunuri deținute contrar prevederilor legale.

De asemenea, au fost găsite  și mai multe tipuri de plante  și substanțe susceptibile a avea efect halucinogen, în acest caz cercetările fiind preluate depolițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui.

Armele  și diabolurile  au fost ridicate în vederea efectuării de cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. În conformitate cu prevederile Codului Penal, deţinerea sau portul fără dreptde arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Lăsați un comentariu

*