Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Călătorești în străinatate? La ce să fii atent când îți alegi mijlocul de transport

Euro Fratello (1)Călătoriile în străinătate înregistrează un flux mult mai ridicat pe perioada verii. Sunt frecvente plecările către locurile de muncă din afara țării, precum și concediile. Indiferent de situație, organele competente ne avertizează să fim atenți la orice detaliu și să alegem un mijloc de transport sigur. Iată și câteva recomandări.

Transportul cu autocarul

Sunt o mulțime de agenții care realizează curse frecvente în țară și în afara țării. Serviciul de transport persoane international este deja o banalitate pe piață. Însa din marea de opțiuni nu trebuie să te oprești chiar la prima. Cercetează și informează-te! Ar fi bine să cerem detalii de la agenția aleasă, mai cu seamă cu privire la documentația care să ateste faptul că sunt în legalitate – există, potrivit legii, o serie de acte necesare pentru ca un operator să poată desfășura această activitate.
Aparte de acest aspect, verifică ceea ce ține de confort. Pentru că ai ceva ore de mers, timpul petrecut stând trebuie să fie plăcut. Mai ales la standardele europene cu tot timpul tindem să ne comparăm, ne dorim cu siguranță să avem parte cel puțin de aer condiționat, de un scaun moale și de un autocar curat.

Transportul cu avionul

La capitolul călătorii în străinătate cu avionul lucrurile sunt la fel de complexe. Alegi o companie aeriană numai în funcție de prețul unui bilet? Greșit, spun specialiștii în domeniu. Nu numai că un zbor low cost vine la pachet cu riscul de anulare, însă intervin și numeroase limite – prețul mic înseamnă poate și lipsa posibilității de a avea bagaj de cală, spre exemplu.
Transportul cu avionul înseamnă de regulă o călătorie mai scurtă. Asta nu te scutește însă de grija confortului. Dacă te cunoști cu frica de înălțime evită să îți achiziționezi un bilet la geam; în orice caz, pentru a evita să fii păcălit de aparența unui preț mic, verifică biletul și pe site-ul oficial, cât și în cadrul agenției de care aparține compania aeriană aleasă. În plus, verifică zborul și cu câteva zile înainte de presupusa plecare, de regulă cât mai aproape de termen; asta te poate ajuta să afli în timp util dacă există o eventuală schimbare la zbor.

Transportul în străinătate cu mașina personală

Aparte de faptul că orice conducător auto este responsabil de modul în care se manifestă și conduce în trafic, ține cont de faptul că de la caz la caz se impun alte și alte reguli. Informează-te despre limitele legale ale fiecărei țări pentru că ai putea aduna amenzi pentru aspecte ce sunt de regulă banale în țara ta. De asemenea, înarmează-te cu multă răbdare la informare; vei avea nevoie de rovinietă, de plată la vamă în cazul în care nu ai reușit să faci asta în benzinării. În funcție de locul ales pentru călătorie, se prea poate să ai nevoie și de alte acte.
Desigur, responsabilitatea unei plecări înseamnă mai întâi de toate o vigilentă asigurare că transportul este unul rapid, eficient și mai ales confortabil. Până la urmă, orice mijloc de transport persoane în străinătate are avantajele sale; important este să știi ce alegi și până la punctul final de decizie să te informezi atent asupra tuturor detaliilor.

Lăsați un comentariu

*