Sâmbătă 22 Iunie 2024, Actualizat acum 173 zile 12:00 am

 

O Gală pentru 120 de zâmbete. Comedia „Cum să distrugi o piesă” se joacă în premieră la Iași 

AFIS GALADe 27 de ani, Salvați Copiii Iași și-a asumat ca prioritate accesul egal și nediscriminatoriu la educație al tuturor copiilor din județul Iași aflați în risc de abandon școlar și neparticipare școlară. În acest scop, pe 15 noiembrie 2018, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași invităm comunitatea ieșeană la Gala Zâmbet în Dar – un eveniment al faptelor bune. Ediția de anul acesta aduce în premieră cea mai apreciată comedie a anului 2017 pe Broadway – „Cum să distrugi o piesă”, în regia lui George Dogaru.

Evenimentul își propune să susțină copiii din cele trei centre educaționale ale organizației prin strângerea de fonduri necesare derulării serviciilor de dezvoltare a abilităților de viață, a serviciilor de consiliere psihologică și socială, precum și a serviciilor de tip „Școală de după Școală”. Aceasta este misiunea noastră de zi cu zi.

Potrivit ultimelor date furnizate de EUROSTAT pe anul 2017, abandonul școlar este cea mai gravă problemă pentru sistemul de învățământul actual. La acest capitol România ocupă locul trei în Uniunea Europeană. Asta înseamnă că 18,3% dintre copiii români ajung să abandoneze școala înainte de vreme. Mai exact, 2 din 10 copii renunță la școală, însumând anual peste 50000 de elevi. Conform Institutului Național de Statistică, în anul școlar 2015 – 2016 în județul Iași 1021 de copii au abandonat învățământul primar și gimnazial, iar în anul școlar următor numărul a crescut la 1164 de copii care au fost nevoiți să renunțe la școală. Statistica oficială a abandonului școlar nu surprinde, însă, în totalitate dimensiunile neparticipării școlare („copii în afara școlii”). În această categorie se regăsesc copiii care nu au mers niciodată la școală ori au abandonat școala în anii anteriori.

Dreptul la educație este un drept fundamental. Alături de oameni de bine, vom face un pas important pentru copiii de care avem grijă, pentru ca ei să poată merge la școală.  Împreună vom condimenta seara cu cel mai generos zâmbet transformat în fapte bune, pline de semnificații. Astfel, toate fondurile atrase în urma evenimentului vor asigura copiilor câte o masă caldă pe zi, rechizite, îmbrăcăminte, ajutor la teme, consiliere psihologică și socio-educațională. „Gala din acest an aduce o comedie apreciată la nivel mondial care va bucura și va scoate din cotidian peste 500 de invitați și prieteni, care se vor alătura demersului nostru de a schimba în bine viețile copiilor aflați în risc de abandon școlar și excluziune socială. În slujba noastră stă acest demers de a oferi fiecărui copil aflat în situații dezavantajate șansa de a avea acces la educație. În slujba noastră, a tuturor stă puterea de a schimba în bine viitorul unei societăți, deoarece un copil educat înseamnă un copil care este capabil să ia decizii când este matur, un copil care este capabil să își asume responsabilități și un copil care va asigura viitorul unei societăți civilizate și prospere. Vă invităm așadar, cu drag alături de noi, să facem un pas pentru un viitor mai bun pentru copii.” – declară av. Ioana Atasiei, Președinte Salvați Copiii Iași.

Ingredientele serii sunt pregătite și își așteaptă oaspeții de onoare, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, începând cu ora 17:00, pentru a sărbători bucuria de a fi împreună și de a schimba viețile copiilor. Maeștrii de ceremonii vor fi actorii din Trupa de Teatru și Improvizație IDIOT, prima trupă de improvizație teatrală din regiunea de Nord Est a României.

Surpriza serii va fi piesa de teatru „Cum să distrugi o piesă”, comedia senzație în teatrul internațional jucată în peste 20 de țări. Spectacolul este produs de Wonder Theatre București și Grand Cinema @ More. Piesa este o combinație explozivă de teatru de comedie, pantomimă și improvizație, „accidentată” de efecte de scenă spectaculoase si foarte amuzante. Este un spectacol la care poți face un copil de 6-7 ani să înceapă să iubească teatrul. Din distribuția piesei de teatru fac parte unii dintre cei mai cunoscuți tineri actori de comedie și care au făcut parte din seriale de succes (Mondenii, Atletico Textila, Ai noștri): Ada Galeș, Andreea Samson, Ilona Brezoianu, Andreea Mateiu, Vlad Logigan, Cătălin Babliuc, Pavel Bârsan, Răzvan Oprea, Angel Popescu, Andrei Mateiu, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Marin Grigore, Radu Micu, Adrian Anghel, Silviu Mircescu. Regia: George Dogaru.

Participanții la eveniment sunt invitați să se bucure de un cocktail și o licitație tăcută de experiențe și obiecte deosebite. Licitația este un punct atractiv care va prezenta lucrări deosebite din lumea artistică. Putem enumera lucrări unicat, adevărate opere de artă, oferite de Felix Aftene, Leontin Păun, Valentina Druțu, Daniela Grapă, Sergiu Grapă, Smaranda Bostan, Alina Avram și mulți alții. De asemenea, încântăm invitații cu creații și produse marca: Alice, Iuliana Asoltanei, Zenna, Aerial, Mihaela Iacob, Mica Doll, Lisa Dolls și mulți alții.  Toate acestea sunt prezentate pe site-ul: www.gala.zambetindar.ro/licitatii/.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație. Invitația reprezintă o donație care poate fi efectuată direct pe site  www.gala.zambetindar.ro sau la organizatori. Ne puteți urmări și pe pagina evenimentului: www.facebook.com/events/326688654733539/  sau direct pe pagina: https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiIasi/.

Aducem mulțumiri speciale celor care s-au alăturat evenimentului până acum:

Sponsor Silver:

Prima Car.

Loja Companiei:

Junior&Familly, FRAROM International Est, DIQIS.

Parteneri Eveniment:

Primăria Municipiului Iași, Palatul Copiilor Iași, Cutiuța cu Amintiri, Deliciul Mihaelei, Gamarde, Eventway, Arra Natural, Eden Line, Steaua Divina, Royal Print, Jassyro, SlimDulce, L’Artisan, Lavanda Laurei, Trupa de Teatru și Improvizație IDIOT, Hotel Bellaria, Conacul Goruni, Seroussi, Zenna, September Studio.

Partener Oficial Outdoor:

Fabrica de Print.

Parteneri Promovare și Creație:

Celebro, Unreel Media, United Media, Clubul Fotografilor Iași, Canopy, Affichage România, WINK Public Multimedia, Advento Media HUB, Wiron, Wibssy, Euro Media, Getica, Ines Rocks.

Parteneri Licitație:

VALEPUTNA, Uniunea Artistilor Plastici din România – Filiala Iași, Lisa Dolls, Mica Doll, Mihaela Iacob, Volvo Cars România, QI Cosmetics, Gamarde, Zenna, Food Studio, WISE Travel, Școala Primară și Grădinița Atelier 1, Alice’s Shop, Utopic, Chosette, Contemporia, Iuliana Asoltanei, Alina Avram, Vivertine, Thoundra, Aerial, Bistro „La noi”, Lavanda Laurei, Frarom International Est, DIQIS, Sporul, Seroussi, Hotel Dorna, Ambra Sign, Natural Bucovinean, Cabana de Vis, Crochet Joy, Marie Nouvelle, MOBEXPERT, Hotel Best Western România, Pensiunea Casa Poveste.

Parteneri Media:

Radio HIT, Radio România Iași, Tele M, Ziarul de Iași, Evenimentul Regional al Moldovei, WINK Public Multimedia, Impact FM, Iași TV Life, Alt Iași.ro, Vocea ONG, Bună Dimineața Iași, Iași FUN, In Oraș.ro, Curierul de Iași, In Society, Șapte Seri, Agora Press, Zile și Nopți, Apollonia Radio, Apollonia TV, Moldova NEWS, TVR Iași, Revista Timpul, Info Iași, Spectacole Iași, Ești din Iași dacă.

Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Iași este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului. Activând în comunitatea ieșeană de 27 de ani, asigurăm servicii prin programele și proiectele noastre și aducem zâmbete pe fețele copiilor. Alături de partenerii și sponsorii noștri, am reușit să facem o copilărie mai frumoasă pentru mai bine de 100.000 de copii ce trăiau în sărăcie extremă, încălcându-li-se astfel dreptul la creștere și dezvoltare fizică normală. În prezent, organizaţia desfăşoară programe în 6 județe ale regiunii de Nord Est a României, are 400 de membri şi peste 100 de voluntari, în majoritate tineri.

Lăsați un comentariu

*