Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Adrian Porumboiu a primit o plachetă de excelenţă la Topul Judeţean al Firmelor

Fostul arbitru internaţional a primit o distincţie specială pentru tot ceea ce a făcut în judeţul Vaslui în ultimii 20 de ani.

 

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, a spus în faţa oamenilor de afaceri prezenţi joi la Vaslui că apreciază eforturile pe care aceştia le-au depus şi le depun zi de zi.

 

„Apreciez rezistenţa dumneavoastră, într-o perioadă de criză necunoscută nouă, celor care suntem azi aici. Nu cerem multe de la autorităţi, doar să fim înţeleşi cu bunele şi relele pe care le avem. Voi lua mereu apărarea celor care conduc firmele în judeţul Vaslui, mai ales cele care au salariaţi. în această seară, ţin să aduc un omagiu celor care lucrează în firmele din judeţul Vaslui şi rezistă în acest climat de privaţiuni. Transmit un mesaj către mediul de afaceri din România, prin aceea că sunt oameni de afaceri puternici şi în judeţul Vaslui şi că este nevoie de capital străin, pe care să-l conexăm cu capitalul autohton. Interesul oamenilor de afaceri este să dea bani la buget şi să fie respectaţi pentru ceea ce face”, a spus preşedintele Constantin.

 

 

Era şi normal ca la momentul aniversar, a celor 20 de ani de când există Topul Firmelor în judeţul Vaslui, să se acorde plachete speciale unor oameni de afaceri care au scris istorie pe aceste meleaguri. Printre aceştia, preşedintele grupului de firme Racova, fostul arbitru internaţional Adrian Porumboiu, care a demonstrat că se poate face agricultură de performanţă chiar şi în condiţiile crizei economice mondiale. Preşedintele grupului Racova a primit o plachetă specială pentru sprijinul constant acordat Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură şi pentru dezvoltarea mediului de afaceri din judeţ.

 

„Pare neverosimil că ne aflăm la un top al performanţelor în economie, cu toate că suntem conştienţi de faptul că înfruntăm multe greutăţi şi discutăm de un top al supravieţuirii. Fiecare dintre noi constatăm, cu zi ce trece, că realităţile cotidiene ale mediului de afaceri nu sunt sub cele mai bune auspicii. Suntem preocupaţi de ceea ce ar urma să se întâmple cu economia judeţului. Mă refer, în primul rând, la capitalul autohton, care există, dar lipseşte cu desăvârşire, dacă ar fi să-l parafrazez pe Ion Luca Caragiale. Este o încărcătură prea mare care se face asupra mediului de afaceri, din punct de vedere fiscal. Cred că şansa noastră este un capital autohton puternic şi schimbarea mentalităţii faţă de omul de afaceri de aici, care este tratat diferit faţă de investitorul străin. Până la urmă, va trebui să se înţeleagă că omul de afaceri din România este motorul de dezvoltare a societăţii româneşti. Trebuie să se schimbe ceva în modul în care investitorul român este privit, nu ca un hoţ sau ca unul care face matrapazlâcuri, abia atunci se vor schimba multe în ţara aceasta”, a spus Porumboiu.

 

 

Lăsați un comentariu

*