Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Consilier local din Vatra Dornei găsit incompatibil de ANI

ANIAgenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul Nicuşor Marcel Cojocaru, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei. Şi asta întrucât a participat la ședința de consiliu în care s-a votat hotărârea privind închirierea unei centrale termice de la S.C. REGNAFOR S.A. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de administrator), scrie SuceavaNews.

Astfel, Cojocaru  a încălcat  legea potrivit căreia „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exerciţă o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, dispozițiile art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „[…] consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”, precum și dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit cărora „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul Nicuşor Marcel Cojocaru, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei. Şi asta întrucât a participat la ședința de consiliu în care s-a votat hotărârea privind închirierea unei centrale termice de la S.C. REGNAFOR S.A. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de administrator).

Astfel, Cojocaru  a încălcat, potrivit ANI, dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exerciţă o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, dispozițiile art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „[…] consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”, precum și dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit cărora „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.

Lăsați un comentariu

*