Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Vaslui: „Furatul miresei” de la nunţi, sancţionat cu amenzi

Distracţie cu măsură la nunţile vasluienilor. Asta cer consilierii locali, care au aprobat un nou regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor de alimentaţie publică.
Potrivit acestuia, niciun restaurant, local sau terasă nu va mai funcţiona după ora 23.00, excepţie de la regulă fac cluburile şi discotecile, care vor fi deschise până la ora 3.00, dar numai cu obligaţia de a păstra ordinea pe o rază de 50 de metri de club.

Localurile care organizează nunţi pot să funcţioneze până la ora 6.00, doar sâmbăta şi duminica, dar neapărat respectând ordinea şi linistea publica, alfel până şi tradiţionalul furat al miresei se poate lăsa cu amenzi.

„Amenzile sunt aplicate de către Poliţia locală şi cea naţională, sancţiunile putând ajunge până la 1.000 de lei. Ele sunt aplicate nuntaşilor, în conformitate cu Legea 61/1991, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Această măsură din regulament trebuia impusă, având în vedere că erau situaţii în care cei care furau mireasa dansau printre blocuri, deranjând locuitorii municipiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, Clitemnestra Tofan.

De asemenea, terasele din Vaslui vor putea funcţiona doar între 15 iunie şi 15 septembrie, până la ora 23.00. Însă, cu o oră înainte de închidere, muzica şi televizoarele vor fi oprite pentru a nu deranja populatia, iar jocurile de artificii se pot desfăşura doar până la ora 24.00, contracost şi cu acordul primăriei, pompierilor şi poliţiei.

Lăsați un comentariu

*