Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Botoşani: Primăria a amendat firma RVG Speed

autobuz, RVG Speed BotosaniPrimăria municipiului Botoşani a sancţionat, la sfârşitul săptămânii trecute, firma familiei senatorului liberal Viorel Grigoraş. Prin intermediul Poliţiei Locale, municipalitatea a aplicat societăţii RVG Speed o amendă de 500 de lei pentru că a circulat pe străzile centrale ale municipiului Botoşani fără a plăti taxa de liberă trecere.

Un autobuz al RVG Speed a fost oprit pe strada Mihail Kogălniceanu şi, pentru că nu avea taxa de utilizare a străzilor plătită, şoferul a fost sancţionat cu 1.000 de lei.

Am cerut Poliţiei Locale să efectueze nişte controale foarte ferme care să se termine cu sancţiuni. A fost o perioadă în care am dat avertismente, dar am transmis un mesaj clar transportatorilor că trebuie să plătească această taxă de liberă trecere. Sancţiunile vor fi aplicate pentru absolut oricine, fără a fi tratat discreţionar”, susţine viceprimarul Cosmin Andrei.

Administraţia locală susţine că doar câteva firme, în special cele care fac aprovizionarea supermarketurilor şi cele din construcţii, plătesc astfel de taxă. Cea mai mare problemă pentru municipalitate o reprezintă firmele de transport persoane ale căror mijloace de transport acced în zona centrală, însă nu plătesc taxă de liberă trecere.

Pentru noi, aceste taxe sunt o sursă importantă de venit la bugetul local, care ar trebui să se găsească în întreţinerea străzilor”, a mai spus viceprimarul.

Taxa de liberă trecere este de 2,5 lei/zi pentru maşinile mai mici de 5,5 tone, de 4,8 lei/zi pentru maşinile cuprinse între 5,5 şi 10,5 tone, 6 lei/zipentru maşinile înytre 10,5 şi 20 de tone şi 9,6 lei/zi pentru maşinile care depăşesc 20 de tone.

Lăsați un comentariu

*