Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Vaslui: Deţinuţi puşi la făcut curăţenie în oraş

Grupuri de câte 10-15 deţinuţi din Vaslui fac, zilnic, curăţentie în oraş.
Prin intermediul lor, Primăria Vaslui vrea să facă economii la buget. Deţinuţii se ocupă de toaletarea copacilor, curăţarea şi igienizarea spaţiilor verzi.

 „Avantajos este şi faptul că flosirea deţinuţilor la muncă nu implică încheierea unor contracte de muncă cu aceştia, ci încheierea unui contract de prestări servicii între societate şi penitenciar, ceea ce duce la scutirea de la plata obligaţiilor faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate sau fond de şomaj. Paza persoanelor private de libertate şi hrana acestora sunt asigurate de către penitenciar, iar supravegherea şi coordonarea lucrărilor sunt asigurate de către personalul penitenciarului în colaborare cu reprezentanţii societăţii angajatoare“, a declarat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Vaslui.

Din venitul realizat, unui deţinut îi revine 40% , iar din această sumă poate folosi 75% pe timpul detenţiei, restul de 25% consemnându-se pe numele său urmând a fi încasat împreună cu dobânda aferentă în momentul punerii în libertate.

Lăsați un comentariu

*