Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Neamţ: Un bărbat a murit legat de copac, după ce fusese bătut de rude. Poliţistul care a cercetat cazul este anchetat pentru favorizarea infractorului

Un poliţist de la Bozieni este cercetat pentru instigare la mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Agentul a cercetat un conflict în timp ce victima era legată de un copac, după ce fusese bătută de rude. Agentul nu a dezlegat victima, care a avut parte de o moarte violentă.
Poliţistul este acuzat de instigare la mărturie mincinoasă şi de favorizarea infractorului în cazul bărbatului omorât în bătaie la Iucşa, de concubinul fostei neveste şi de cumnatul acesteia.
Agentul a fost chemat în noaptea de 21-22 ianuarie 2013 prin numărul de urgenţă 112, la locuinţa Erminei Palaghia, fosta soţie a victimei., Vasile Fundăcescu. Nemţeanul era în stare de ebrietate şi a venit să-i ceară socoteală fostei neveste pentru că locuia cu Gheorghe Corbu în Iucşa.
Cumnatul fostei soţii, împreună cu concubinul ei, l-au legat pe bărbat de un copac, i-au aplicat multiple lovituri, iar apoi au sunat la poliţie. Agentul acuzat de mărturie mincinoasă a ajuns la faţa locului însoţit de o colegă şi l-a găsit pe bărbat legat de copac, în picioare. Din cauză că era băut, nemţeanul a adresat cuvinte jignitoare oamenilor legii.
Ei au cerut celor care au fost acuzaţi de omor (Gheorghe Corbu- 57 de ani, Drobeta Turnu Severin şi Gelu Ungureanu- 57 de ani, Roman) să dezlege victima, dar au fost refuzaţi. Cei doi poliţişti au intrat în casă să constate stricăciunile şi să audieze martorii. După o oră şi jumătate, când au ieşit afară au găsit victima fără puls şi au anunţat cadrele medicale, care nu au mai putut face nimic.
Poliţistul Liviu Munteanu i-a cerut colegei, Axente Dorina, şi acuzaţilor să spună că l-au găsit pe Vasile Fundăcescu legat de mâini şi apoi de copac, şi că cercetările din casă au durat cel mult un sfert de oră. De asemenea i-a îndemnat să spună că era viu când au anunţat ambulanţa. Colega sa a acceptat să mintă, dar până la urmă a mărturisit adevărul.
Procurorii din Neamţ s-au autosesizat în cazul poliţiştului şi l-au acuzat de instigare la mărturie mincinoasă şi de favorizare a infractorului.
Legistii au constatat că moartea lui Vasile Fundăcescu se datorează unui traumatism toraco-abdominal produs de lovituri. Cei cinci fraţi ai victimei cer vinovaţilor daune în valoare de un milliard de lei vechi.
Sursa : Adevarul

Lăsați un comentariu

*