Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Vasile Blaga, la Neamţ: : Trebuie să revenim la statutul PDL din 2004

Candidatul la şefia Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a fost prezent, duminică, la Neamţ, unde şi-a prezentat moţiunea cu care speră să câştige şefia PDL- “România Dreaptă. PDL – politică dincolo de lozinci”.
În cadrul întâlnirii cu membrii PDL din Neamţ, din rândul cărora a lipsit preşedintele organizaţiei, Gheorghe Ştefan, din motive medicale, acesta a precizat că PDL
trebuie să revină la statutul din anul 2004, care responsabiliza oamenii în domeniile în care sunt buni experţi.

„Am făcut propunerea către comisia de statut să revenim la statutul din 2004, care este mai bun decât cel actual. Atunci erau responsabilităţi ale vicepreşedinţilor pe domenii: doctorii cu domeniul sănătate, profesorii cu domeniul educaţiei, aveam politici publice în fiecare departament, aveam fişa militantului. Trebuie să revenim la toate acestea. Am fost noi suficient de drepţi noi unii cu alţii în ultimii patru ani? De ce unii au avut libertatea să spună ce îi taie capul, iar alţii nu au avut libertatea să spună nimic, ci doar să tacă. La ultima Convenţie, din 2011, când a fost ales preşedinte domnul Boc, era şi premier, a doua zi au început membrii propriului cabinet să îi ceară demisia, le trebuiau premier tehnocrat. Atunci a început să cadă totul şi am ajuns din nou, în 2012, să organizăm alegeri, dar să nu fim la guvernare. Acest partid nu a fost niciodată la guvernare când a organizat alegeri generale. O singură dată am fost la putere, când am organizat alegerile prezidenţiale din 2009 şi când am câştigat cu un vot şi jumătate pe fiecare secţie de votare. În rest, am fost întotdeauna în opoziţie”, a declarat Vasile Blaga.

Gheorghe Ştefan, preşedintele filialei PDL Neamţ, şi-a anunţat susţinerea moţiunii depusă de Elena Udrea.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc pe 23 martie.

Lăsați un comentariu

*