Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Iaşi: Contrabandişti reţinuţi după ce au fost prinşi cu ţigări de contrabandă

Marți dimineață, polițiștii de frontieră au declanșat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări în zona frontierei verzi. În jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la aproximativ 500m de linia de frontieră în zona localităţii Straja, un grup de persoane care transporta spre interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite. Persoanele au fost reţinute, ocazie cu care s-a stabilit că acestea sunt patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, din județul Suceava.

Totodată, au fost descoperite 29 de colete care conţineau 14.430 pachete cu ţigări în valoare de 115.440 lei, provenite din contrabandă.

Cei patru tineri sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 115.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Lăsați un comentariu

*