Antrenorul de taekwondo este preşedintele primului club de profil din judeţul Vaslui, înfiinţat imediat după Revoluţie.
Mai în glumă, mai în serios, „aventura“ lui Mihai în artele marţiale l-a avut ca personaj de inspiraţie pe Bruce Lee. Filmele cu marele actor au fost cele care au stârnit în Mihai pasiunea pentru arte marţiale. Sportivul povesteşte că atunci când era în clasa a VI-a, mai exact prin anul 1986, mergea la videotecă împreună cu alţi copii, după care încercau să îl imite pe actor atunci când se jucau. Primele mişcări profesioniste le-a învăţat la Suceava, unde a făcut liceul. Un prieten de-al său practica acest sport pe ascuns, iar seara, când revenea la cameră, împărtăşea cu Mihai ceea ce învăţa în timpul zilei.
„Eram uluit şi încântat că am cu cine să mă antrenez. Prietenul meu se antrena pe ascuns cu un arab, deoarece pe vremea aceea era interzis să practici artele marţiale“, povesteşte Mihai.
După ce a terminat liceul, sportivul a revenit la Vaslui unde, după Revoluţie, s-a înfiinţat clubul de taekwondo „Voinţa”. Fără să stea pe gânduri s-a înscris şi, nu peste mult timp, au început să apară şi concursurile. La doar patru luni de la înscriere, Mihai a participat alături de alţi nouă colegi din club la o competiţie amicală cu un alt club de profil din Iaşi. A fost învins de concurentul său, însă nu s-a descurajat. În 1994 a participat la Campionatul Naţional de Taekwondo, acolo unde a obţinut prima sa medalie.
„Atunci am avut două victorii, iar în finală am avut neşansa să mă lupt cu vicecampionul european la Kyokusin, un stil de arte marţiale foarte dur“, a spus Mihai. Ulterior, sportivul s-a perfecţionat în acest stil de arte marţiale şi a devenit multiplu campion naţional şi balcanic.
Rezultatele remarcabile obţinute l-au motivat pe Mihai să se implice şi mai mult în clubul din care făcea parte. Alături de alţi câţiva colegi, a investit tot ce avea în club, pe care l-a numit ulterior „Liga de Est“. A înfiinţat „Liga de Est“ Deoarece era singurul care avea şi posibilităţi materiale, Mihai a devenit preşedintele asociaţiei sportive. Pe 22 noiembrie 1997, „Liga de Est“ a fost afiliată la Uniunea Română de taekwondo şi la Federaţia Română de Arte Marţiale. An de an, sportivii clubului au reprezentat judeţul Vaslui la numeroase competiţiinaţionale şi internaţionale. În timp, „Liga de Est“ şi-a făcut un renume naţional, iar sutele de medalii, numeroase din aur, confirmă valoarea celor care se antrenează la Vaslui.
„Cei care practică artele marţiale, în general, vor avea o minte sănătoasă într-un corp sănătos. De asemenea, disciplina de antrenament îi dezvoltă acelui om o conduită morală exmplară. Nu în ultimul rând, artele marţiale au şi rolul de a ne învăţa cum să ne apărăm atunci când e cazul“, spune vasluianul.
A dat 7 sportivi la lotul naţional Rezultatele obţnute de elevii săi au fost peste aşteptări în fiecare an. În toamna anului 2011, Clubul Sportiv „Liga de Est” s-a putut lăuda, din nou, cu rezultate remarcabile obţinute la Campionatul European de taekwon-do pentru juniori si seniori. Clubul vasluian a participat la această competiţie cu sportivii Marcel Miron şi Silvia Vasilache, ambii trecându-şi în palmares mai multe medalii. Silvia a obţinut medaliile de bronz la tehnici speciale pe echipă şi la spargeri pe echipă. Marcel Miron se poate lăuda cu medaliile de aur la tehnici speciale-individual şi la tehnici speciale pe echipă. La începutul acestei luni, rezultatele extraordinare obţinute de sportivii lui Mihai au adus de la sine şi selecţii pentru a participa la pregătirea cu lotul naţional de taekwon-do ITF. Dintre juniori au fost selecţionaţi Beatrice Munteanu şi Ştefan Frăţian, în timp ce la seniori clubul vasluian va fi reprezentat de Silvia Vasilache, Andra Gheţeu, Marcel Miron, Alin Zaharia şi Alexandru Coroi. Toţi cei şapte sportivi sunt convocaţi pentru pregătirea lotului lărgit care se va desfăşura la Cluj, în perioaa 1-14 aprilie. În urma acestor pregătiri, vor rămâne cei mai buni sportivi care vor reprezenta România la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru juniori şi seniori care va avea loc la Skovde (Suedia) în perioada 1-5 mai 2013. În viaţa de zi cu zi este asistent medical În anul 1990, Mihai a absolvit cursurile Şcolii Postliceale Sanitare din Vaslui şi, de atunci, lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui ca asistent medical. În ciuda acestui „handicap“, mihai Hondru nu se plânge de lipsă de timp şi spune că, „atunci când îţi place ceva, reuşeşti tot timpul“. Multă lume nu înţelege de ce munceşte şi la spital, când ar putea să facă bani din arte marţiale.
„Atunci când eşti născut să faci un bine aproapelui tău, găseşti şi timp şi resurse. Tocmai de asta nu renunţ. Îmi place meseria pe care o practice zi de zi şi găsesc întotdeauna timp să mă ocup şi de club. Dacă vrei cu adevărat poţi să îţi îndeplineşti orice vis“, a mai spus Mihai.
Sursa: Adevarul