Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

 

Iaşi: Fără energie electrică în mai multe localităţi

În judeţul Iaşi sunt  9 localităţi fără curent electric.

Intensitatea mare a vântului, prognozată prin avertizările meteorologice din ultima perioadă au provocat numeroase avarii în reţelele de energie electrică din judeţul Iaşi.

Rafalele puternice de vânt au determinat ruperea unor conductoare şi distrugerea elementelor de izolaţie şi de susţinere a unor linii electrice aeriene. Totodată, au fost rupţi şi mulţi copaci din vecinătatea liniilor de electricitate, iar în cădere au afectat sistemul de distribuţie a energiei electrice.

Deoarece viteza mare a vântului se menţine în continuare şi înregistrează valori de 70 km/h, unele intervenţii se realizează cu greutate. Trebuie avut în vedere că cea mai mare parte a liniilor electrice aeriene sunt în afara localităţilor, iar lucrările de reparaţii se fac la înălţime – pe stâlpi, fiind necesare măsuri suplimentare de siguranţă, ceea ce necesită un timp mai îndelungat pentru remedierea avariilor.

Echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionează în continuare pentru remedierea acestor avarii, precum şi pentru rezolvarea deranjamentelor colective şi individuale.

Lăsați un comentariu

*