Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Vaslui: O familie a ajuns la vânzări de 30.000 de euro/lună dintr-o afacere începută în boxa de la subsolul blocului

În urmă cu 19 ani, într-un apartament de bloc din Vaslui, având doar o maşină de tricotat, soţii Maria (de profesie inginer în in­dus­tria textilelor) şi Mihai Harhătă au pus bazele unui business cu haine pentru nou-născuţi şi copii, care în prezent produce în jur 15.000-20.000 de articole pe lună

 Obişnuiau să vândă maiouri, lenjerie şi ciorapi tricotaţi în bazarul din oraş, produse realizate de mână la care cei trei copii ai fa­mi­liei obişnuiau să coasă etichetele. Ulterior, mica afacere mutată în boxa din subsolul blo­cu­lui, care avea deja primul angajat, s-a tran­sformat în atelier, atunci când Mihai Harhătă a decis să concesioneze o groapă de gunoi din apropierea casei şi să o transforme în sursă de venit.

 Începând cu anul 2001 familia Harhătă a de­marat construcţia a ceea ce astăzi numeşte „fă­bricuţa Pifou“, la periferia oraşului Vaslui, proiect care a căpătat o formă finală după aproa­pe patru ani şi care număra în anul 2005 apro­ximativ 30 de angajaţi. Costul total al inves­tiţiei de atunci s-a ridicat la circa 100.000 de euro.

  În ultimii ani „făbricuţa Pifou“ a pierdut zece angajaţi, însă reuşeşte să vândă în fiecare lună produse în valoare de circa 30.000 de euro, cererea fiind mai redusă în lunile de vară şi la început de an.
Sursa: Ziarul Financiar

Lăsați un comentariu

*