Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vaslui: Închisoare cu suspendare pentru un fost director al Registrului Comerţului

Fostul director al Oficiului Registrului Comerţului Vaslui, Piciu Stupu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals şi evaziune fiscală, dar şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. El a ajuns în atenţia procurilor după ce în perioada cât a fost la şefia instituţiei a încercat să favorizeze administratorii a trei firme din municipiul Bârlad. Stupu a ajuns în atenţia anchetatorilor în urma plângerilor penale făcute la Parchet, în anul 2008, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vaslui şi Garda Financiară, în urma unor controale derulate la cele trei firme din municipiul Bârlad. Odată cu extinderea cercetărilor, s-a constatat că, în anul 2007, fostul director al ORC Vaslui, pe atunci referent de specialitate în cadrul aceleiaşi instituţii, nu şi-a îndeplinit corect atribuţiile de serviciu „cu ocazia primirii, completării şi înregistrării cererilor de menţiune din actele constitutive depuse de administratorii celor trei firme” .

Potrivit procurorilor, el „a tehnoredactat actele constitutive ale unei asociaţii în vederea accesării de fonduri europene, în acest scop întocmind în fals chitanţe pentru un cabinet de avocatură, în numele căruia a semnat şi stampilat, încasând fără drept suma de 3.500 de lei„.

În plus, lui Piciu Stupu i-au fost interzise drepturile de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, iar dacă a fost ales va fi decăzut din drepturi. El poate ataca sentinţa cu apel.

Lăsați un comentariu

*