Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Iaşi: Ministrul Duşa, prezent de la ceremonia pentru militarii care vor pleca în Afganistan

 Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a luat parte la ceremoniile militare şi religioase prilejuite de plecarea în misiune ISAF a peste 500 de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie ”Războieni”. Defilarea s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Mircea Duşa şi reprezentanţilor autorităţilor locale.
 
Ministrul Mircea Duşa i-a avertizat pe ”Lupii Negri”că în Afganistan se vor confrunta nu doar cu terorişti dar şi cu temperaturi foarte ridicate.
 
 „Astăzi este un moment emoţionant pentru că peste 500 de militari ai Armatei Române pleacă în cel mai periculos teatru de operaţiuni din lume, Afganistan. Printre cei care pleacă astăzi se află şi doamne şi domnişoare care şi-au asumat riscul de a îndeplini misiunile. Misiunile de până acum au dat puterea şi experienţa de a lupta într-o zonă atât de periculoasă şi de a aduce misiunile la bun sfârşit. Citesc emoţie pe feţele celor care participă la această festivitate. Sunt mândru de dumneavoastră. Românii sunt mândrii de dumneavoastră„, a spus ministrul Mircea Duşa.
 
Cei peste 500 de militari din Batalionul ”Lupii Negri” vor petrece următoarele şase luni pe teatrul de operaţiune din Afganistan. Ministrul a spus că aceasta nu este ultima misiune a ostaşilor români pe teritoriul afgan.
 
 „Nu va fi o misiune uşoară. Având în vedere rezultatele celor din batalion sunt îndreptăţit să spun că suntem pregătiţi de începerea unei noi misiuni. Dragi camarazi vă rog să aveţi încredere, voi lua deciziile necesare întoarcerii noastre acasă cu bine. (…) Ne vom reprezenta cu mândrie ţara în teatrul din Afganistan”, a spus locotenent colonel Sergiu Mungiu, comandantul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri”
Aceasta este cea de-a treia misiune în Afganistan, după cele din 2003 şi 2005, şi a şaptea la nivel internaţional a celor de la Batalionul 151 Infanterie „Lupii Negri”.

Lăsați un comentariu

*