Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Ieşeni condamnaţi la închisoare pentru trafic de influenţă. Vezi cum acţionau!

Magistraţii Tribunalului Iaşi au condamnat trei ieşeni, la câte doi ani de închisoare cu suspendare şi cinci ani şi 6 luni cu executare pentru că făceau trafic de influenţă pentru imobilele din patrimoniul Primăriei Iaşi.

Potrivit procurorilor, în perioada 27 martie – 13 mai, Diagrama Neculau, Constantin Grosu şi Dumitru Rudai au cerut 20.500 euro şi bijuterii din aur în valoare de 1.000 lei pentru a facilita unor ieşeni repartiţia unor imobile ale Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei.
Cei trei au lăsat să se înţeleagă că au influenţă asupra membrilor comisiei de atribuire a imobilelor. „Inculpaţii au primit efectiv 5.100 de euro şi 4.800 lei. Neculau Diagrama l-a determinat pe psihiatrul Cojocaru Victor să întocmească în fals două adeverinţe în care a consemnat că persoana care solicitase locuinţa şi un membru al familiei sale suferă de afecţiuni psihice, deşi nu consultase persoanele respective”, au spus procurorii.

Pentru doctorul Victor Cojocaru, procesul va continua pe 15 octombrie. În faţa judecătorilor, Neculau, Grosu şi Rudai şi-au recunoscut vina şi au cerut să fie pedepsiţi în baza probelor adunate de procurori, ceea ce presupune o reducere a pedepsei.

Lăsați un comentariu

*