Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Iaşi: Trafic de influenţă pentru admiterea la facultate

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant un cetăţean în timp ce primea de la o denunţătoare suma de 200 lei pentru a a o ajuta să modifice nota de la examen astfel încât să fie admisă la o universitate din Iaşi.
În cursul lunii septembrie, B.C.D. i-a promis denunţătoarei A.G.C. că, în schimbul sumei de 500 euro, poate interveni pe lângă rectorul unei universităţi din Iaşi şi o persoană din cadrul secretariatului universităţii, pentru a-i facilita obţinerea fictivă a unui punctaj mai mare la dosarul de candidat necesar pentru admiterea la unitatea de învăţământ în sesiunea de toamnă pe locurile rămase libere.
Din suma totală de 500 euro pretinsă, denunţătoarea a remis lui B.C.D. 300 euro la începutul lunii septembrie, urmând ca ulterior să fie plătită şi diferenţa.
În urma denunţului formulat de A.G.C., în cursul zilei de 26.09.2013, ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi au realizat acţiunea de prindere în flagrant, B.C.D. fiind surprins în momentul primirii sumei de 200 lei, reprezentând o parte din diferenţa de 200 euro.
În cauză, procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de B.C.D., pentru săvârşirea infracţiuni de trafic de influenţă, cercetările fiind continuate cu învinuitul în stare de libertate.

Lăsați un comentariu

*