Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Botoşani: Firmă de parlamentar vândută la bucată din cauza datoriilor

Societatea deţinută de un parlamentar botoşănean este în insolvenţă, după ce a acumulat datorii uriaşe, iar acum lichidatorul scoate bunurile la vânzare. Datoriile firmei depăşesc 10 milioane de lei, cele mai multe fiind la instituţiile bancare şi la stat. Societatea a intrat în insolvenţă, în 2010, iar creditorii au aprobat un plan de reorganizare.

Administratorul judiciar al societăţii  General Top Com SRL, deţinută de deputatul Costel Şoptică, a scos la vânzare mai multe bunuri ale societăţii. Printre bunuri se numără, un imobil de pe Calea Naţională, evaluat la 1,98 milioane de lei,  în care există o expoziţie de mobilă, un depozit  industrial în Cărămărăşti Deal, evaluat la 507.000 de lei, un teren de 5.155 mp situat în Zona Industrială a municipiului, evaluat la 520.500 de lei şi un teren cu o construcţie de 529 mp în zona gării Iţcani, Suceava, bun evaluat la 394.600 de lei.

La primele licitaţii nu s-a prezentat nici un ofertat, ultima având loc la jumătatea lunii septembrie. Procedura urmează a se relua, cel mai probabil până la sfârşitul acestui an.

Deputatul a explicat că vânzarea bunuri face parte din planul de reorganizare al societăţii.

“Societatea deţine opt imobile şi ne permitem să valorificăm trei ca să achităm din datorii. Aş vrea să fie valorificate pentru că din activitatea curentă este imposbil de îndestulat creditorii”, a declarat Costel Şoptică.

Liberalul a mai spus că, dacă planul de reorganizare va fi îndeplinit, în 2017, societatea sa ar putea ieşi din insolvenţă.

Dificiultăţile întâmpinate cu vânzarea bunurilor sunt puse pe seama căderii pieţei imobiliare, în 2008, activele firmei erau evaluate la patru milioane de euro, iar acum valoarea lor a scăzut cu cel puţin o treime.

“Acum preţul imobilului din Calea Naţională este în jurul sumei de 500000 de euro, în 2008 nu l-aş fi dat cu 800.000 de euro”, a mai spus parlamentarul.

Societatea a înregistrat anul trecut afaceri de 619.204 de lei având o pierdere de 750.664 lei şi un număr mediu de 64 de salariaţi.

Lăsați un comentariu

*