Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Iaşi: Spectacol interzis minorilor, la Teatrul pentru Copii

După inedita apariţie a actorului Andi Vasluianu în piesa “Capra cu trei iezi”, Festivalul Internaţional pentru Publicul Tânăr, organizat de Teatrul “Luceafărul” din Iaşi, vine cu o nouă surpriză. In această seară, de la ora 19.00, sunteţi invitaţi la un spectacol interzis minorilor: “Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în iterpretarea actorilor de la Teatrul ACT din Bucureşti.

„Totul începe cu un joc. Participanţii – patru puşti de 17 ani şi o fată de 14 ani. Piesa dramaturgului israelian Edna Mazya, inspirată de un caz real, prezintă faptele din două perspective pe care spectatorii le urmăresc alternativ: cea a evenimentului în sine şi cea a procesului în care cei patru băieţi sînt judecaţi pentru viol. O poveste emoţionantă despre dreptate, ineficienţa sistemului judiciar, adolescenţă, joacă, teribilism şi dragoste.”
Bobi Pricop

Spectacolul a fost selectat la Semaine des cultures étrangères la Paris, FEST-FDR Timişoara, Underground Arad, FITS Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru „Demouldy” – Olsztyn, Polonia, Festival delle colline torinese Torino etc. În cadrul FNT 2012, Ioana Manciu a obţinut Premiul „Tînără Speranţă” al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, pentru rolurile Dvori şi Procuroarea.

Spectacolul de joacă în sala mică a Teatrului “Luceafărul”, preţul unui bilet fiind de 20 lei.

Lăsați un comentariu

*