Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Primar din Iași, urmărit penal pentru șpagă de 70.000 de euro

Procurorii anticorupţie susţin că alesul local din comuna Rediu, Iaşi, ar fi luat mită un teren de două hectare într-o zonă apropiată de municipiul Iaşi.
Conform evz.ro, procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial al DNA au început recent urmărirea penală împotriva unui primar acuzat că a luat mită un teren intr-o zona nu departe de municipiul Iasi, bine cotata din punct de vedere imobiliar.

Este vorba despre Vasile Haidău, primarul comunei Rediu şi conform primelor estimări făcute de procurorii anticorupţie, valoarea terenului care a ajuns în proprietatea acestuia este de circa 70.000 euro. Însă înainte de a lua o decizie finală, procurorii au dispus efectuarea unei expertize.

De asemenea, anchetatorii consideră că în acest caz a fost prejudiciată Primăria comunei Rediu, deoarece terenul respectiv trebuia să intre în domeniul public al comunei, si nu în proprietatea familiei Haidău. Afacerea s-a derulat in 2004, imediat dupa ce Vasile Haidău a devenit primar al comunei.

Primarul susţine că nu a greşit cu nimic şi că terenul valorează 1.500 de euro hectarul.

Citiţi mai mult: Primar urmărit oenal pentru o şpagă de 70.000 de euro – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/primar-urmarit-oenal-pentru-o-spaga-de-70000-de-euro-1062311.html#ixzz2hrW8BOYx
EVZ.ro

Lăsați un comentariu

*