Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Botoşani: Consiliul Judeţean a dat-o în judecată pe soţia vicepreşedintelui Sorescu

Consiliul Judeţean a deschis, la începutul lunii octombrie, o acţiune în instanţă împotriva foştilor membri ai Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor, precum şi împotriva fostului director de la Apa Grup, pentru a recupera diferenţe uriaşe de salarii încasate. Printre cei vizaţi se află o serie de foşti şi actuali consilieri judeţeni, dar şi soţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu. Viorica Sorescu este fost membru al Consiliului de Administraţie al operatorului de apă.

Acţiunea îi are ca pârâţi pe foştii consilieri judeţeni Liviu Andronic, Mihai Darie, Florin Ignat, Eugen Niţură, Cristian Achiţei şi Alexandru Chiş alături de Mihai Clim şi Mihai Jâtăraşu, reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor. În aceeaşi calitate au fost chemaţi în judecată şi Relu Cricleviţ, Vasile Halasanu, Vasile Cataranciuc, Ştefan Ţarcă, Florin Bulgariu, Viorica Sorescu, Grigore Bozi şi Valerian Apetrei, foşti membri ai Consiliului de Administraţie.

Maricel Georgescu, fostul director general precum şi preşedintele Consiliului de Administraţie este primul pe lista pârâţilor. Acţiunea a fost introdusă pentru recuperarea unor diferenţe de salarii ce depăşesc suma de 100.000 de lei. Cei mai mulţi bani sunt de recuperat de la fostul director, care câştiga aproape 10.000 de lei pe lună, deşi legislaţia impunea un nivel salarial cel mult egal cu cel al unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, respectiv 5000 de lei brut.

Diferenţele au fost stabilite într-un raport al Camerei de Conturi, iar conducerea Consiliului Judeţean trebuie să recupereze banii încă de anul trecut.  Fostul director nu a fost de acord cu returnarea sumelor, în cazul său diferenţele ajungând la peste 90.000 de lei, menţionând că AGA a stabilit salariile, iar CA a pus în aplicare decizia.

Consiliul Judeţean a înaintat acţiunea pentru a nu se prescrie sumele şi pentru ca instituţia să nu fie obligată să acopere prejudiciul din bugetul propriu. Un prim termen al procesului a avut loc la finele lunii trecute la Curtea de Apel Suceava, însă judecătorii suceveni au declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Botoşani.

 

Lăsați un comentariu

*