Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit la Iaşi cu liderii Forţei Civice din Moldova

Liderul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, şi secretarul general al partidului Ştefan Pirpiliu s-au întâlnit, sâmbătă, la Iaşi, cu liderii a şase filiale FC din Moldova- Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

La întâlnire, care a durat două ore, au participat peste 200 de membri şi simpatizanţi ai FC Iaşi, dar şi reprezentanţi ai filialelor locale ale PNŢCD, Partidului Mişcarea Populară, Iniţiativei România Liberală şi Partidului Ecologist Român.

În cadrul reuniunii regionale de la Iaşi au fost discutate chestiuni organizatorice, în perspectiva alegerilor europarlamentare din primăvara anului viitor.

Liderul Forţei Civice a declarat, la finalul reuniunii, că nu s-a luat o decizie în privinţa formulei dreptei pentru participarea la alegerile de anul viitor, însă el crede cea mai bună variantă ar fi formarea unei alianţe electorale.

“Putem vorbi până acum de acceptarea candidatului unic la prezidenţiale de către FC, PNŢCD, IRL, Partidul Mişcarea Populară şi PER, precum şi de o listă comună la europarlamentare. Ce formă, ce vehicul juridic va prelua acţiunea politică pentru îndeplinirea celor două obiective vom vedea. Mi se pare mult mai potrivită o alianţă electorală decât una politică, pentru că sunt termeni de timp la care trebuie să ne raportăm şi branduri care se pierd. Acum speculez, vorbesc în numele meu, e gândirea mea, nu s-a luat o decizie”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul FC consideră că s-a pierdut mult timp în procesul de unificare al dreptei şi că vocea sa “a sunat în deşert” timp de câteva luni.

Lăsați un comentariu

*