Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Cea mai tare executare silită! Sediul Finanţelor Publice Vaslui, scos la vânzare!

Săptămâna trecută, executorul judecătoresc Alin Silitră a notificat public scoaterea la vânzare a sediului Finanţelor publice judeţene, pentru a recupera banii pe care Fiscul trebuie să-i plătească păgubiţilor de la CEC.

Cei 26 de vasluieni care s-au judecat cu statul român pentru a primi înapoi economiile pe care le-au depus la CEC înainte de 1989 au primit o veste neaşteptată. Pe 6 noiembrie, executorul judecătoresc Alin Silitră a publicat la instanţele de judecată şi pe holurile Administraţiei Finanţelor Publice judeţene o publicaţie de vânzare imobiliară, prin care toţi cei interesaţi sunt informaţi asupra faptului că, pe 29 noiembrie a.c., va avea loc vânzarea publică a sediului Finanţelor judeţene, pentru a obţine sumele la care cei 26 de păgubiţi au primit dreptul, prin decizii ale instanţelor din Vaslui. Oamenii au primit dreptul, prin decizie a instanţelor judecătoreşti, la plata unor despăgubiri care se ridică, cumulat, la aproape 700 de mii de lei. Cu aceşti bani, păgubiţii vroiau să cumpere autoturisme Dacia, înainte de 1989, însă Revoluţia le-a schimbat planurile, astfel că maşinile nu au mai venit şi nici banii nu şi i-au mai recuperat. Pentru că Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui i-a anunţat că nu are de unde să returneze suma, clădirea instituţiei a fost pusă sub sechestru, în august a.c..

Pentru că nu şi-au primit banii la care aveau dreptul, cei 26 de păgubiţi au mers la executorul judecătoresc Silitră şi au cerut punerea sub sechestru a bunurilor fostei Direcţii de Finanţe a judeţului. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui a contestat de 15 ori acţiunea în instanţă şi a explicat tot timpul că nu are de unde să le dea acestor oameni banii înapoi, cu atât mai puţin să scoată 700 de mii de lei din taxele şi impozitele plătite de contribuabili “Nu este normal să se pună sechestru pe un bun din domeniul public, este împotriva legii. Cred că OCPI trebuia să respingă această cerere a executorului judecătoresc, dar vom avea şi noi o reacţie. Eu nu pot să stau fără să fac nimic, trebuie să apăr interesele instituţiei. În termen de 15 zile, voi cere la Oficiul de Cadastru să reexamineze solicitarea executorului judecătoresc”, spunea directorul Fiscului vasluian, Nelu Sava.

Lăsați un comentariu

*