Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Atenţie cum utilizaţi cardurile bancare!

Având în vedere că în această perioadă a anului cetaţenii achizitionează diverse bunuri folosind cardurile bancare politistii fac următoarele recomandări:

La retragerea banilor de pe card de la un ATM, este bine sa  utilizaţi un terminal situat în locuri publice iluminate,  aflate in anumite zone comerciale sau in incinta unităţilor bancare.

Asiguraţi-vă că terminalul ATM nu a fost modificat. Trebuie verificate vizual fanta de acces a cardului, ecranul şi tastatura. Dacă se observă urme de lipici, crăpături în plastic, folii lipite peste tastatură sau orice alt semn suspect, utilizatorii sunt sfătuiţi să întrerupă tranzacţia şi să anunţe poliţia şi banca;

Asiguraţi-vă că absolut nimeni nu vede codul PIN pe care îl introduceţi.

Activaţi notificarea prin SMS pentru orice plăţi făcute din contul de card, dacă banca oferă acest serviciu;

După concedii şi vacanţe, verificaţi extrasul de cont, iar în cazul depistării unor tranzacţii suspecte, anunţaţi imediat banca, dacă este cazul.

Nu păstraţi codul PIN împreună cu cardul, scris pe hârtie sau în telefonul mobil. Cel mai bine ar fi să-l memorizaţi.

Nu scăpaţi din vedere cardul şi asiguraţi-vă că semnaţi un singur bon de plată când efectuaţi plăţi în magazin, restaurant, benzinărie, hotel etc. Deseori, fraudatorii strecoară sub chitanţă o altă foaie cu indigo, pe care este trecută o sumă mai mare de bani;

 

Urmând aceste sfaturi, fraudele bancare pot fi cu succes evitate, mai ales în perioadele aglomerate ale anului, când foarte mulţi oameni folosesc cardurile pentru diverse tranzacţii.

Lăsați un comentariu

*