Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Suceveni reţinuţi după ce au fost prinşi cu aproape 400.000 de ţigări de contrabandă. Vezi unde era ascunsă marfa!

contrabanda lucerna 2Poliţiştii suceveni au intensificat controalele în trafic şi, în baza unor informaţii, au organizat mai multe filtre de control. Rezultatele nu au întârziat să apară, aproape 400.000 de ţigarete de contrabandă fiind confiscate de poliţişti. De asemenea, s-au întocmit dosare de cercetare penală, fiind dispuse măsuri privative de libertate şi indisponibilizarea vehiculelor utilizate la săvârşirea de infracţiuni.

Valoarea totală a bunurilor şi sumelor de bani confiscate este de aproximativ 300.000 lei.

Sâmbătă, pe Bulevardul  1 Decembrie 1918, din municipiul Suceava, a fost depistată în trafic şi oprită o autoutilitară, existând informaţii cu privire la un transport de ţigarete de contrabandă.

La volanul acesteia se afla  Daniel G., de 21 de ani, din oraşul Siret, judeţul Suceava , iar pe scaunul din dreapta se afla Virgiliu P., de 38 de ani, din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov.

În urma controlului autovehiculului, în interior au fost găsite un număr de 29 baxuri din carton şi 39 pungi de culoare neagră, în interiorul cărora se aflau pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, mascate de mai mulţi baloţi de lucernă.contrabanda lucernaCu ocazia inventarierii a rezultat un număr de 390.400 ţigarete de contrabandă  în valoare de aprox. 182.810 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor şi a controlului corporal şi al autoturismului, au fost ridicate de la Virgiliu P. şi sumele de 59.213 lei şi 95 euro.

Autoutilitara a fost indisponibilizată pe bază de proces-verbal.

Cauza a fost preluată de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Biroul Combaterea  Fraudelor Vamale – IPJ Suceava sub conducerea şi coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, efectuându-se cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

 

Lăsați un comentariu

*