Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Inedit! În judeţul Suceava există o statuie cu ochi albaştri

statuieStatuia din Cimitirul Eroilor Români din Fălticeni este inedită.  Nici nu vă gândiți cum ar putea arăta eroii noștri în memoria unoea.  Ostașul care este simbolul eroilor căzuți pe câmpurile de luptă are ochi albaștri.  Statuia a fost restaurată de un localnic care a considerat că ostașului i-ar sta mult mai bine cu ochi albaștri.

Acesta a montat și o placă pentru a marca actul de binefacere .  Deocamdată nu a fost pronunțat numele cetățeanului însă acesta, bine intenționat de altfel, dar cam prost informat, a scăpat liber cu bidineaua în mână în Cimitirul Eroilor “Grădini” din Tâmpești, și, dorind să-și aducă aportul la păstrarea vie a memoriei celor care au căzut pentru patrie, s-a apucat să facă retușuri statuii eroului, după o estetică doar de el înțeleasă. Ceea ce a ieșit se poate vedea cu ușurință  iar isprava zugravului a fost categorisită drept artă. E drept că statuia nu arăta grozav nici înainte, dar cel puțin păstra amprenta timpului care a trecut peste ea.

” Arată jalnic, e un simbol al municipiului Fălticeni, acolo, la Biserica Tâmpești. Știți foarte bine, cineva, un fălticenean de foarte bună intenție, a vopsit ochii statuii în albastru. I s-a părut că arată mult mai bine, dar trebuie rezolvată. E un simbol care trebuie respectat și trebuie să avem maximă înclinație”, a spus primarul Cătălin Coman.

 

Lăsați un comentariu

*