Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Pericol de explozie la Suceava! Alertaţi, pompierii au luat măsuri

pompieriPericol de explozie în municipiul Suceava, la un bloc de pe strada Viitorului, din cartierul Obcini. Un bărbat a cerut ajutorul pompierilor după ce a încercat să schimbe o butelie, iar la un moment dat gazul s-a răspândit.  Sâmbătă, la faţa locului s-au deplasat militarii Detaşamentului de pompieri Suceava, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială C.B.R.N. (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear).

like-facebookPompierii au ventilat natural casa scării şi, concomitant, au efectuat măsurători cu aparatul “MULTIPAD 2”, constatându-se că nivelul concentraţiei de gaz maxim admis era depăşit. Sorin C., proprietarul unei locuinţe din acel bloc, a recunoscut  că a încercat să schimbe capul robinet de la o butelie de voiaj. Operaţiunea a efectuat-o în subsolul blocului, iar în momentul în care a detaşat robinetul, gazul rămas în interiorul buteliei s-a răspândit în atmosferă.

Bărbatul a părăsit imediat zona deoarece aerul era irespirabil şi exista pericolul de intoxicare cu gaz şi chiar asfixiere. Un alt posibil pericol generat de operaţiunea asupra buteliei a fost cel de explozie, în cazul în care în apropiere ar fi existat o sursă de aprindere, provenită fie de la o ţigară sau un chibrit, fie de la un arc electric, prin acţionarea unui întrerupător.

Pentru că a fost iresponsabil, bărbatul va fi sancţionat cu o amendă de până la 5.000 de lei.

Lăsați un comentariu

*