Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Şefi cu notorietate din Regiunea de Nord- Est, audiaţi sau cercetaţi de DNA

dna-suceavaMinistrul Economiei Constantin Niţă şi primarul Iaşului Gheorghe Nichita sunt cei mai influenţi social-democraţi din regiunea de Nord Est situaţi pe primele zece locuri ale listei PSD. Constantin Niţă, vicepreşedinte PSD, originar din Iaşi, ocupă locul şapte în listă, având în vedere că în noiembrie 2013 a primit NUP în dosarul „Mită la Hidroelectrica”. Anterior a fost audiat în calitate de martor.

like-facebookPrimarul Gheorghe Nichita, vicepreşedinte şi lider PSD Iaşi, ocupă locul zece, fiind suspectat într-un dosar de corupţie care este instrumentat de DNA Iaşi. Este bănuit ca a fost implicat în comiterea unor fapte de corupţie care ar fi dus la un prejudiciu de opt miliarde de lei vechi în conturile Primăriei Iaşi. Potrivit luju.ro, Nichita urmează a fi cercetat de DNA în dosarul legat de plăţile făcute de municipalitate către firmele care au contractat de la primărie lucrări de construcţii, finanţate cu banii obţinuţi prin creditul acordat de Banca Dexia Kommunalkredit Bank AG.

Pe locul 40 se situează un alt moldovean, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Acesta a fost interceptat în dosarul în care Remus Mitrea, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, a fost arestat pentru luare de mită.
Locul 42 este ocupat de deputatul PSD de Bacău Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte Camera Deputaţilor. În 2012 a fost audiat ca martor, alături de Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă, în dosarul „Mită la PSD”, în care mai este implicat şi patronul InterAgro, Ioan Niculae, acuzat ca a plătit indirect sondaje mincinoase în folosul lui Mircea Geoană. De asemena, în august 2006, Hrebenciuc a fost audiat ca martor în dosarul „Eurografica” în care Adrian Năstase este acuzat că, în timpul campaniei electorale din 2004, ar fi primit foloase necuvenite de la firmele Vertcon şi Eurografica.

ziarulevenimentul.ro

Lăsați un comentariu

*