Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Vaslui: Patru minori cercetaţi după ce au furat din mai multe locuinţe şi maşini

politie accident de orice fel (5)Patru minori au băgat spaima în localnicii din municipiul Vaslui. Copiii, cu vârste între 12 şi 14 ani, sunt suspectaţi că au dat mai multe spargeri. Pe 9 aprilie, polițiștii vasluieni au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au intrat prin efracție într-o locuință, de unde au sustras și distrus mai multe bunuri. În urma investigațiilor efectuate au fost identificați cei în cauză : patru minori, unul de 12, unul de 13 și doi de 14 ani.

Polițiștii de investigații criminale au stabilit că în seara de 08/09.04.2014, în jurul orei 23.00, minorii au spart fereastra unui apartament de la primul etaj al unui bloc de pe strada Siret din localitate și prin escaladarea balconului de la parter, au pătruns în interiorul apartamentului. Au distrus mai multe bunuri și au sustras obiecte de uz casnic, valoarea prejudiciului creat fiind de aproximativ 500 lei. Bunurile sustrase au fost recuperate și predate părții vătămate.

like-facebookÎn cursul cercetărilor a reieșit faptul că cei 4 minori, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, au intrat în mai multe scări de bloc din municipiul Vaslui, la etajele superioare și profitând de faptul că au descoperit biciclete nesigurate, au sustras 3 biciclete, în valoare totală de 850 lei. Acestea au fost de asemenea recuperate de către polițiști și înapoiate proprietarilor de drept. Doi dintre minorii în cauză sunt bănuiți de către polițiști și de furtul altor biciclete.

Unul dintre minorii de 14 ani, în cursul lunii noiembrie, 2013, a sustras geamurile oglinzilor laterale de la un autoturism parcat pe strada Gheorghe Racoviță, din municipiul Vaslui, pe care le-a comercializat ulterior. Prejudiciul astfel creat este de aproximativ 300 lei. Un alt furt din auto, pentru care sunt cercetați cei 4 minori a fost comis tot în noaptea de 08/09.04.2014. Folosind chei potrivite, aceștia au reușit să pătrundă într-un autoturism parcat pe strada Vasile Lupu, de unde au sustras un stingător auto.

Băiatul de 13 ani, a mai participat la comiterea unui furt, în cursul lunii martie a.c. . Acesta, împreună cu un alt minor, au pătruns prin efracție într-un apartament  situat la parterul unui bloc de pe strada Vasile Lupu din municipiul Vaslui, de unde au sustras bunuri în valoare de 250 lei. Prejudiciul a fost recuperat de către polițiști și restituit părții vătămate.

Sursa: VasluiNews

Lăsați un comentariu

*