Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Fermieri audiaţi de procurorii DNA în scandalul de la APIA

audieri-apia-300x225Mai mulţi fermieri au fost audiaţi, începând de vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în urma scandalului de la APIA Suceava. Oamenii spun că în timp ce alţii primeau subvenţii la discreţie, mulţi dintre ei erau întorşi din drum atunci când îşi duceau dosarele spre aprobare. Este şi cazul unui fermier din Horodnic de Sus, care a formulat o reclamaţie susţinând că ceruse subvenţii pentru 40 de vite pe care le avea, dar i-a fost aprobată subvenţia doar pentru 13 animale.
De asemenea,  inculpaţii din acest dosar au aflat, vineri, măsurile restrictive care s-au luat pe parcursul urmăririi penale. Gheorghe Benu, de la APIA central, adjuncta Delia Moldoveanu, de la APIA Suceava, au aflat că sunt arestaţi la domiciliu, iar vineri au fost convocaţi la DNA Suceava Nicoleta Cheler, Ionela Melania Blănariu şi Lya Chiriac, de la APIA Suceava, medicul veterinar Lucian Ciobanu, de la DSVSA Suceava, avocatul sucevean Anca Popovici, directorul APIA Suceava, Eugen Mogoş şi fostul primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Serban. Acestora li s-au comunicat măsurile restrictive luate împotriva lor.


Astfel, potrivit DNA, Mogoş are interdicţia de a părăsi ţara, angajaţii APIA şi fostul primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Serban, au interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu.

Sursa: Suceava News

Lăsați un comentariu

*