Autorităţile sucevene iau măsuri pentru a fi pregătite în cazul apariţiei bolii Ebola în judeţ. Joi a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar autorităţile au precizat că la Spitalul Judeţean va exista o cameră de izolare, medicii vor putea utiliza patru costume de protecţie, care sunt de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, au fost achiziționate capsule etanșe pentru pacient, care permit transportul până la 5 ore pentru a ajunge într-o unitate spitalicească şi, de asemenea, s-au alocat fonduri pentru achiziționarea unor ambulanțe SMURD special dotate.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Luvodic Abiţei, un bărbăt din Baia, care a venit de curând din Sierra Leone la Iaşi, a vrut să îşi viziteze părinţii în judeţul Suceava. Bărbatul este monitorizat de la intrarea în ţară.
“S-ar putea să ne trezim că vine în județul Suceava, moment în care Iașiul ne anunță. Până acum nu are nici un element de boală febrilă, metodologia este interogarea din două în două zile. Transportul unei persoane infectate se va face de SMURD. Problema este că nu este definit nicăieri ce înseamnă echipament de protecție, dar trebuie să fie impermeabil, cu mască. Comunitățile internaționaleși lumea civilizată au cam fost surprinse de extinderea acestei afecțiuni” a declarat şeful DSP Suceava.
Febra hemoragică are o rată de letalitate de 90 %, cea mai mare după rabie.