Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Percheziții la Iași într-un dosar de evaziune fiscală

perchezitii_evazionisti_50682600-300x168Un număr de 12 persoane au fost reținute pentru de polițiștii din Alba, pentru evaziune fiscală, în urma efectuării a 47 de percheziții pe raza a 8 județe. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, au efectuat 47 de percheziţii în judeţele Alba, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, la locuințe și sediile unor firme.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei.

22 dintre persoanele bănuite au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

În urma administrării probatoriului, 12 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în cursul zilei de astăzi, pentru dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Lăsați un comentariu

*