Luptătorul MMA, Gheorghe – Ghiţă Ignat, alias „Ursul Carpatin”, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciviului Teritorial Suceava al DIICOT pentru constituire de grup infracţional organizat, deţinere de echipamente software şi hardware în vederea falsificării de instrumente de plată electronică, falsificare şi punere în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase cu instrumente de plată electronică, acces, fără drept, la un sistem informatic, transmitere neautorizată de date de identificare ale unor instrumente de plată electronică.
El a făcut parte dintr-o grupare de crimă organizată care a fost destructurată de Serviciul Secret din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, cu ofițeri de poliție din cadrul Australian Federal Police precum și cu autorități din Austria si Marea Britanie.
Luptătorul MMA a fost ridicat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce a comis, alături de alte persoane, mai multe fraude informatice.El a fost reţinut, iar apoi arestat în toamna anului 2012, iar acum a fost trimis în judecată pentru că a intrat cu carduri clonate în conturile englezilor.
Ignat este un luptător care a câştigat până acum toate meciurile jucate în acest sistem de lupte. Suceveanul de 31 de ani, căsătorit şi are doi copii.
Din grupul infracţional din care a făcut parte mai erau Sergiu Nicolae Ceauşu, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Cătălin Zamfirescu. Cu toţii se ocupau de comiterea de infracţiuni de criminalitate informatică şi comerţ electronic fraudulos, structurat pe orizontală, membrii acesteia având fiecare sarcini bine stabilite pe linia obţinerii de venituri ilicite din efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM – uri din Australia, Malaiezia şi Anglia, ca urmare a obţinerii datelor de carduri bancare prin metoda skimming practicată pe teritoriul Australiei. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iunie – septembrie 2010, el a deţinut echipamente software pentru descărcarea datelor din dispozitivele tip skimmer, fiind surprins pe imaginile camerelor de supraveghere instalate la un astfel de aparat în timp ce demonta un asemenea dispozitiv, în vederea falsificării de instrumente de plată electronică.
Cătălin Zamfirescu a inscripţionat pe banda magnetică a cardurilor blank datele de identificare ale cardurilor bancare compromise, aşa cum le-au identificat inculpaţii Sergiu Nicolae Ceauşu şi Ovidiu Ionuţ Tilea, de pe înregistrările efectuate cu dispozitivele de skimming, după care au fost folosite de către primii doi la retrageri frauduloase de la ATM – uri situate pe teritoriul Australiei. Ghiţă Ignat împreună cu Cătălin Zamfirescu au efectuat retrageri frauduloase de la ATM – uri situate pe teritoriul Australiei, în perioada lunilor iunie – septembrie 2010, rezultând un prejudiciu de aproximativ 149.000 dolari australieni, iar complici ai lor au efectuat retrageri frauduloase din Anglia şi Malaiezia în sumă de 16.000 dolari australieni. Ignat şi Zamfirescu, după ce au primit identificarea datelor cardurilor bancare de la inculpaţii Ceauşu şi Tilea, folosindu-se de carduri clonate au accesat în mod ilegal sistemele informatice reprezentate de ATM-urile din Australia de la care au efectuat retrageri frauduloase de numerar.
Prejudiciul total estimat este de aproximativ 500.000 dolari australieni