Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Fraţii Măraru încearcă să scape de închisoare

Fraţii Măraru, Bogdan şi Răzvan, care sunt acuzaţi că au încercat să-l ucidă pe Dumitru Mironescu, zis Puiu, prin intermediul unui ucigaş plătit, moldovean, vor să scape de închisoare. Cei doi au contestat decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti de a le prelungi arestul.
Curtea de Apel Bucureşti va da, însă, o soluţie definitivă în acest sens, la începutul săptămânii viitoare.
Cei doi interlopi au fost arestaţi preventiv pe 13 februarie, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la tentativă de omor calificat.

Anchetatorii susţin că în toamna anului 2012 ei l-au instigat şi i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.

Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol-mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcţia tânărului.

Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare.

Ei i-au dat lui Vitalie Proca bani şi un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit cetăţeanului moldovean elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu Vitalie, anterior şi ulterior comiterii faptei.

Lăsați un comentariu

*