Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bacău: Tineri reţinuţi după ce au furat un motor de peste 100 de kilograme de la o sondă petrolieră

Doi tineri de 19 şi 23 de ani, din localitatea băcăuană Zemeş, au fost reţinuţi de poliţişti după ce au reuşit să fure un motor de peste 100 de kilograme de la o sondă petrolieră din judeţul Bacău, pe care apoi l-au demontat şi din care au scos 8,2 kilograme de cupru.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, tinerii au furat motorul de peste 100 de kilograme, în valoare de peste 7.000 de lei, de la o sondă petrolieră amplasată într-o zonă împădurită, la aproximativ doi kilometri de localitateabăcăuană Bolătău.
Ulterior, cei doi băcăuani au distrus motorul în vederea comercializării componentelor din cupru.
În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti, s-a reuşit recuperarea unor componente ale motorului, precum şi cantitatea de 8,2 kilograme conductor de cupru, bunuri ce au fost restituite societăţii prejudiciate. Cuprul scos din motor urma să fie comercializat la un centru de colectare a materialelor refolosibile„, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.
Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii băcăuani, pentru furt calificat, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propunere de arestare preventivă.
Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu

*