Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Suceava: 16 persoane, reţinute în cazul de contrabandă cu ţigări în valoare de 3,2 milioane de dolari

Un număr de 16 persoane suspectate că ar face parte din gruparea specializată în contrabandă cu ţigări în valoare totală de aproximativ 3,2 milioane de dolari, în cazul căreia au avut loc zeci de percheziţii în capitală şi în cinci judeţe, au fost reţinute, joi seară, de procurorii DIICOT Suceava, informează Mediafax.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea a 16 persoane suspectate de apartenenţă la această grupare, între care Paul Iova, zis Ionuţ Petrişor, organizator al Miss Piranda, care ar fi coordonatorul grupării în Bucureşti.

Cei 16 au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Suceava şi urmează să fie duşi în intanţă cu propunerea de arestare preventivă.

În acest caz au fost audiate la DIICOT Suceava aproximativ 60 de persoane.

În cursul zilei de joi au avut loc 57 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Iaşi, Bistriţa Năsăud, Mureş, Neamţ şi în Bucureşti pentru destructurarea acestei grupări de trafic cu ţigări.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 15 autovehicule, 35.000 de euro, 12.000 de lei, 60 de telefoane mobile şi alte bunuri şi înscrisuri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membri grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigări provenite din contrabandă pe relaţia Ucraina – Republica Moldova – Turcia – Grecia – Spania – Germania – Marea Britanie şi România.

Suspecţii au introdus în ţară peste 1,4 milioane de pachete cu ţigări, în valoare totală de aproximativ 3,2 milioane de dolari.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat o linie completă de producţie de ţigări, precum şi 7,1 milioane de ţigarete în valoare de un milion de dolari.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, declara că gruparea era foarte bine organizată, fiind introduse ţigări din Ucraina şi Republica Moldova, care ulterior erau preluate şi transportate în zona Ilfov-Bucureşti, unde o parte era comercializată.

Totodată, în Bucureşti ajungeau ţigări din Grecia şi Turcia, care erau preambalate într-o fabrică ilegală şi trimise către Germania, Marea Britanie şi Spania.

El a spus că linia de fabricaţie a fost descoperită în judeţul Ilfov în vara anului trecut, iar după cercetări s-a stabilit că au fost traficate aproximativ 30 de milioane de ţigarete, prejudiciul estimat fiind de peste 3,2 milioane de dolari.

În acest caz procurorii DIICOT au cooperat cu autorităţile judiciare britanice, iar suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, dar şi de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Lăsați un comentariu

*