Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Suceava: Sute de diplome de Bac completate greşit

Sute de elevi care au absolvit Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au probleme la admiterea la facultate din cauza diplomelor de Bacalaureat care au fost completate greşit de secretariatul unităţii de învăţământ. Asta deşi fiecare diplomă în parte a fost semnată de trei persoane.

Erorile constau în completarea greşită a notelor şi mediei pe care elevii le-au obţinut la examenul de bacalaureat. Mai exact, notele scrise cu litere conţin fie fracţii inexistente, fie nu conţin decât fracţiile, fără notă obţinută.

La Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului s-a înregistrat o eroare de scriere a diplomelor prin utilizarea programului informatic de scriere a acestora. Eroarea a generat o notă fără sutimi, cu toate că media generală era scrisă corect. Se vor retrage toate diplomele eliberate şi vor fi eliberate alte diplome. În acest moment, absolvenţii care vor să se înscrie la universităţi o pot face pe baza adeverinţelor eliberate de unitatea şcolară”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.

Aproape 300 de diplome au fost completate greşit.

Lăsați un comentariu

*