Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Preşedintele CJ Suceava: Fără cursele „Tarom”, turismul din Suceava nu moare

A pierdut Ponta și Nechifor bătălia cu Tarom? Autoritățile județului schimbă foaia.
Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că turismul în Suceava şi în Bucovina nu moare o dată cu suspendarea curselor Tarom, începînd cu 27 octombrie.

El a declarat că Aeroportul Suceava nu oferă condiţii dintre cele mai strălucite, pentru că balizajul nu permite aterizarea avioanelor pe timp de ceaţă. Preşedintele Nechifor a mai spus că, în prezent, la Salcea nu există un sistem de aterizare instrumental pentru a aduce avionul la sol în siguranţă. El a afirmat că, în sezonul rece 2012/2013, din 150 de curse programate de „Tarom” de la Bucureşti la Suceava,  35 au fost ratate din pricina condiţiilor meteo.

Cătălin Nechifor a adăugat: „Nu cred că moare turismul în Suceava şi Bucovina dacă nu vin 40 de cetăţeni cu avionul zi de zi la Suceava, mai ales că iarna nu prea veneau”.

El a precizat că este luată în calcul şi posibilitatea închiderii Aeroportului Suceava în 2014, pentru a se executa lucrările din proiectul de modernizare cu fonduri europene. Proiectul este în valoare de 105 milioane de lei, fără TVA, şi prevede extinderea pistei de la 1.800 la 2.460 de metri, construirea unui nou turn de control şi a unei piste flexibile care să permită şi decolarea avioanelor cargo, precum şi modernizarea sistemului de balizaj.

Lăsați un comentariu

*