Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Inconştienţă! O femeie a cerut sprijinul medicilor abia când nu mai avea un sân

O botosaneanca si-a neglijat sanatatea ani de zile si a ajuns la spital cand nu mai avea un san. Pacienta are 78 de ani si este din mediul rural. Cazul i-a impresionat si pe medici, care spun ca s-a prezentat prea tarziu la spital, desi avea cancer la san. Chirurgii de la Spitalul Judetean trag un semnal de alarma si spun ca multi pacienti ajung la spital in faza terminala. Medicii cer pacientilor sa vina la spital la timp, intrucat, spun ei, costurile de spitalizare sunt si mai mici, iar de multe ori cazurile in faza terminala nu se mai pot trata.

A ajuns la spital o femeie care nu mai avea sanul. Ii fusese distrus sanul de cancer si nu a venit la spital.  Persoana este de 78 ani, din mediul rural.  Ei se neglijeaza si trebuie insistat pe educatie sanitara. Oamenii trebuie sa vina la spital , pentru ca lucrurile acestea sa fie in beneficiul lor, prevenim in primul rand boala, iar costurile sunt mici. Ei vin in faze foarte avansate, iar acest lucru se poate rezolva prin educatie”, a declarat medicul Mariana Tighiliu, sef Sectie chirurgie generala de la Spitalul Judetean.

Intr-un alt caz care a ajuns tarziu la spital spre a fi tratat, respectiv un caz de pancreatita grava, unitatea a cheltuit si un milliard lei vechi. Costurile ar fi fost mult mai mici daca pacientul s-ar fi prezentat la timp pentru interventie.

Lăsați un comentariu

*