Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Garda Financiară nu mai există. De la 1 noiembrie intră în activitate Direcţia Regională Antifraudă

Se pune lacătul pe Garda Financiară. De vineri, instituţiile judeţene vor dispărea, iar atribuţiile lor vor fi preluate de noile structuri antifraudă.

Sediul Directiei Regionale Antifrauda Nord-Est a fost stabilit la Suceava, pentru toate judetele din regiune – Bacau, Iasi, Suceava, Neamt, Botosani si Vaslui. Aceasta structura va inlocui actuala Garda Financiara.

Numai comisarii Gărzii Financiare care vor trece de examene, vor putea ocupa un post în cadrul Direcţiilor Regionale Antifraudă Fiscală.

ANAF a scos la concurs peste 1.100 de posturi, numai că examenele pentru ocuparea acestor locuri de munca se vor încheia vineri, în condiţiile în care tot vineri le expiră şi preavizele. Oamenii spun însă că le-a fost încălcat principiul stabilităţii în exercitarea funcţiei.

Guvernul a decis, la sfârşitul lunii iunie, înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care funcţionează inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală, prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.

sursa: digi24.ro

Lăsați un comentariu

*