Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

 

Masacrul teilor în Iași. Războiul primarului Nichita împotriva teilor a ajuns în Copou

În ultima zi a lunii octombrie, angajații de la Servicii Publice Municipale au avut ca sarcină de lucru tăierea teilor de pe bulevardul Carol. Astfel, doi tei din fața Universității Al. I. Cuza au fost doborâți pe motiv că ar fi prea bătrâni și uscați. Ieșenii care au fost martori la tăierea arborilor susțin însă că aceștia erau încă verzi și viguroși.

Grav este nu doar faptul că primarul și acoliții săi țin cu tot dinadinsul să se facă de râs în fața unei tări întregi prin astfel de gesturi (a se vedea recentul editorial scris de Cristian Tudor Popescu), dar distrugerea spațiului verde într-un mare oraș înseamnă mai multă poluare și un standard de viață scăzut. Edilii noștri nu par să fi auzit de măsuri de întreținere a arborilor, îngrijire și toaletare, mai ales atunci când prezența lor aduce un plus de farmec orașului.

Hotărât parcă să le facă în ciudă ieșenilor, primarul își duce mai departe planul de distrugere a teilor. Conform unor declarații făcute de reprezentanții Ocolului Silvic Iași, există deja toate avizele necesare pentru tăierea a încă 50 de tei în Copou, la care se adaugă și alți arbori aflați în toate zonele orasului.

De la începutul anului, la Iași au fost tăiați aproape 120 de tei. În locul lor, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt au fost puși salcâmi japonezi, arbuști care de regulă se platează în cimitire.

Lăsați un comentariu

*